Επιστροφή

Ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

Λόγω των Έντονων Καιρικών Φαινομένων που εξελίσσονται από τις τελευταίες βραδινές ώρες εχθές Κυριακή (24-11-2019) όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας βρίσκονται  σε επιφυλακή. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκονται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων από εχθές το βράδυ για τον συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας ως και αυτή τη στιγμή κλήθηκαν να επέμβουν κυρίως στις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Εχθές λίγο πριν τις 9 το βράδυ για μικρό ιστιοφόρο που ανατράπηκε πλησίον της ανατολικής προβλήτας του Αντιρρίου πιθανόν λόγω του πολύ έντονου κυματισμού. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων του ΛΣ έγινε αναφορά πιθανόν για 2 άτομα επιβαίνοντες σε αυτό και ζητήθηκε συνδρομή από το Πυροσβεστικό Σώμα. Περίπου στις 01:30 ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις ένας από τους επιβαίνοντες πλησίον της προβλήτας. Οι έρευνες συνεχίζονται από το ΛΣ με την συνδρομή του ΠΣ και έχει διατεθεί ένα πυροσβεστικό πλοιάριο από 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένος Πατρών.
  • Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στη Δυτική Αττική στο ύψος της Κινέτας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Οδό Αθηνών Κορίνθου (Ολυμπία Οδό) από το σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον σταθμό Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική οδό. Μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε για την περιοχή της Κινέτας 47 κλήσεις εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και 7 για κοπές δέντρων.
  • Στην παραλία Κατερίνης στην Πιερία το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων έχει λάβει 6 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 

 

 

 


Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726

Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας Α.Π.Σ.
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2  Fax: 2106826726

fireservice