Ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και μέχρι αυτή τη στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 300 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί:
- 25 αντλήσεις υδάτων
- 2 κοπές δέντρων και
- 3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας έως και την Κυριακή (18-06-2023). Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
- Πιο συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:
- 1. Για σήμερα Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
- 2. Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας Α.Π.Σ.
Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, Τ.Κ. 15123
Τηλ.: 2132047800, -801, -802
Email: press@fireservice.gr
