Επιστροφή

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 - Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

Φωτογραφία

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία της φυσικής του Ηγεσίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πύραρχος Θεόδωρος Βάγιας.

Στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «[...]O απανταχού ελληνισμός γιορτάζει σήμερα τη διπλή γιορτή του ξεσηκωμού του γένους μας κατά του τουρκικού ζυγού καθώς και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έλευσης του Θεανθρώπου στη γη. [...]Στις μέρες μας θα πρέπει να μνημονεύουμε συχνά τους προγόνους μας. Να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος. Η εθνική μας ταυτότητα και η αυτογνωσία, αποτελούν τα βασικά εφόδια για να διατηρήσουμε τους στόχους μας. Η ανθρώπινη ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι δεδομένα αγαθά, αλλά κερδίζονται με αγώνες.[...]»

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανώτατοι, ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου..

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η οποία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπήρξε υποδειγματική. Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα Δοκίμων Ανθυποπυραγών και 1ης Ε.Μ.ΑΚ., της Μουσικής Μπάντας, και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, έδωσε για μια ακόμη φορά, δυναμικά το παρόν.

 

Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Κεντρική ομιλία εκδήλωσης

 

 

fireservice