Επιστροφή

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 2018 - Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

Με ομιλίες για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας. Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα σήμερα 23 Μαρτίου, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του Αρχηγού Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτήριου Τερζούδη, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Επιπυραγός Γεώργιος Κονίδας.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «[...]Η επανάσταση του 1821 υπήρξε μια πανεθνική εξέγερση, ένας αγώνας, που πήραν μέρος όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας. Πολέμησαν σύσσωμοι με ανδρεία, θάρρος, αποφασιστικότητα και γενναιότητα κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς, πιστεύοντας ότι «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» όπως διακήρυξε ο Ρήγας Φεραίος [...]‘Όλοι εμείς οι νεότεροι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας ούτε τους ήρωες της. Πρέπει να αποδίδουμε τον πρέποντα σεβασμό και να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για μας και οραματίστηκαν μια Ελλάδα ελεύθερη και υπερήφανη. Όλοι εμείς από τη θέση που ο καθένας ασκεί τα καθήκοντα του στο Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά και αδιάκοπα προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο με αυταπάρνηση και αλτρουισμό. Πρέπει να συνηθίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ενωμένοι, χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας, ώστε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι αποδεχόμαστε τις επιταγές και παρακαταθήκες του έπους του ’21 [...]».

Την εκδήλωση παρακολούθησε o Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Φωστιέρης, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Π.Ε.Π.Υ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πυροσβέστες και πολιτικοί υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Μήνυμα Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Κεντρική ομιλία εκδήλωσης

 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπήρξε υποδειγματική.

Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα Δοκίμων Ανθυποπυραγών, 1ης Ε.Μ.ΑΚ., της Μουσικής Μπάντας, και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, έδωσε για μια ακόμη φορά, δυναμικά το παρόν.

fireservice