Επιστροφή

Επίσκεψη στελεχών της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ

 

Πενταμελής αντιπροσωπεία στελεχών της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην χώρα μας το χρονικό διάστημα 18-20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών.

Στο πρόγραμμα της Ισραηλινής αντιπροσωπείας περιλαμβάνονταν επισκέψεις σε δομές και υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η πυρκαγιά στο Μάτι, οι επιπτώσεις της και οι τρόποι αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας επισκέφθηκαν το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, οι Υπαρχηγοί Επιχειρήσεων και Υποστήριξης, Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης και Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης, Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Αρχιπύραρχος Χρήστος Λάμπρης και ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Επίσης, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής του Κέντρου, Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος. Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα κοινού πυροσβεστικού ενδιαφέροντος και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών.

 

 

fireservice