Επιστροφή

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις Αναπνευστικού και Πυροσβέστες»

Φωτογραφία

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις Αναπνευστικού και Πυροσβέστες», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Ιουνίου και ώρα 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» επί της οδού Πανεπιστημίου 52, στην Αθήνα.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των κ.κ:

• Αλέξανδρου Τσακατίκα Πνευμονολόγου Πύραρχου Υγειονομικού Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα “Η επίδραση των τοξικών αερίων στο αναπνευστικό σύστημα” και

• Παρασκευής Κατσαούνου Επίκουρης Καθηγήτριας Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, «ΓΝΑ Ευαγγελισμός» με θέμα “Τσιγάρο και Πυροσβέστες”.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των κ.κ:

• Νικολέτας Ροβίνα Επίκουρης Καθηγήτριας Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» με θέμα “Η οξεία επίδραση του καπνού σε αεραγωγούς και συστηματική κυκλοφορία” και

• Σταματούλας Τσικρικά Επίκουρης Επιμελήτριας Β΄ Πνευμονολογίας, «ΓΝΑ Ευαγγελισμός» με θέμα “Συνηθέστερες λοιμώξεις του αναπνευστικού ”.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με σχόλια, συμπεράσματα και ερωτήσεις, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.