Επιστροφή

Μήνυμα Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια ημέρα των Ζώων έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την 4η Οκτωβρίου, ως πόρισμα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ζωή είναι ενιαία, ότι όλα τα είδη έχουν κοινή καταγωγή και διαφοροποιούνται υπό το νόμο της εξέλιξης των ειδών, με φυσικά δικαιώματα.

Στην πυροσβεστική οικογένεια από το 1986 έχουν ενταχθεί, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ως μέλη των κυνοφιλικών ομάδων (Κ.Ο.Ε.Δ) έτοιμα να ριχτούν στις “μάχες” των διασώσεων όταν και όποτε χρειαστεί. Μαζί με τους εκπαιδευτές τους, αξιολογούνται συνεχώς και έχουν σπουδαίο ρόλο στην έρευνα και διάσωση. Για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος σε κάθε επιχείρηση, υπάρχει σχέση αλληλεξάρτησης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ τους.

Οι κυνοφιλικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλουν αποτελεσματικά στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας και είναι έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε όποιες συνθήκες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οι συνάδελφοί μας, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, μας έχουν διδάξει πως η άγνοια των φυσικών δικαιωμάτων, είναι επιζήμια για την φύση δεδομένου ότι, ο σεβασμός των ζώων από τους ανθρώπους είναι αδιαχώριστος με τον αντίστοιχο σεβασμό ανθρώπου προς άνθρωπο.

fireservice