Επιστροφή

Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο θέατρο «Ακροπόλ»

Τα παιδιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων, παρακολούθησαν στο θέατρο «Ακροπόλ» την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη», εχθές Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, η δημιουργός Ειρήνη Ιακώβου, πλάθει ένα ιστορικό παραμύθι με κωμικά στοιχεία, που μιλάει για τις αξίες της ζωής.

Η παράσταση ταξιδεύει στον ιστορικό χρόνο για να μεταφέρει στο σήμερα αρετές δυσεύρετες και να διδάξει πολιτισμό και παιδεία. Ισορροπεί περίτεχνα το κωμικό με το δραματικό στοιχείο και επιλέγει τη λαλούμενη γλώσσα με τους ζωντανούς ιδιωματισμούς της προβάλλοντας θεμελιώδεις έννοιες και αξίες όπως η λευτεριά, η λεβεντιά, η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα και η ανάγκη για ζωή με αξιοπρέπεια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση συνοδευόμενος από την οικογένειά του.

Στο τέλος της παράστασης μοιράστηκαν δώρα σε περίπου 1000 παιδιά, ενώ την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά, η ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος.

fireservice