Επιστροφή

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 07:10, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 26 Ιουνίου, στις 22:27, σε δασική έκταση στην περιοχή Αετός Καρύστου Ευβοίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 20 οχήματα και δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος (12 άτομα) από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και ένας υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας.

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από διάσπαρτες οικίες της περιοχής και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Περιπολίες εναέριας επιτήρησης πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Εύβοιας, καθώς και για τη νήσο της Χίου.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τους θερινούς μήνες:

  • Δεν καίμε απορρίμματα ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
  • Οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Καλούνται οι συμπολίτες μας, στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως, την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726

Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας Α.Π.Σ.
Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, Τ.Κ. 15123
Τηλ.: 2132047800, -801, -802
Email: press@fireservice.gr

fireservice