Επιστροφή

Συλλήψεις ατόμων για αγροτοδασικές πυρκαγιές σε Χίο και Λαμία

 

 

Συνελήφθη χθες, 12 Ιουνίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ημεδαπός Ν.Ν. του Π. ετών 48, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτική έκταση, στη θέση Πόρος στην Τ.Κ. Καλαμωτής Χίου και Ω/13:35, ο οποίος εκτελούσε γεωργικές εργασίες με τη χρήση γεωργικού ελκυστήρα. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί, σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

 

Συνελήφθη χθες, 12 Ιουνίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ημεδαπός Τ.Ι. του Ι. ετών 46, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στη θέση Καμηλόβρυση στο 5ο χλμ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας, του δήμου Λαμιέων στο νομό Φθιώτιδας και Ω/16:20 χθες. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες:

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος

Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

 

 

 


Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726

fireservice