Επιστροφή

Τελετή απονομής πτυχίων του σχολείου αντιμετώπισης Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α. περιστατικών στις εγκαταστάσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

 

Παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη και της εκπροσώπου της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Marie-Christine Jaunet, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, η τελετή ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης του δωδεκαήμερου σχολείου σχετικά με την αντιμετώπιση Χημικών Βιολογικών Ραδιολογικών Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) περιστατικών στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα.

Οι δεκατέσσερις (14) εκπαιδευόμενοι, από όλες τις ΕΜΑΚ της χώρας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης, από Γάλλους εκπαιδευτές, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους αναγνώρισης, επέμβασης, αντιμετώπισης και απολύμανσης σε ένα Χ.Β.Ρ.Π. συμβάν ή σε ένα συμβάν Τεχνολογικού Ατυχήματος (Τ.Α.).

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν κυρίως, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο ιδιαίτερο αντικείμενο Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α., καθώς και η δημιουργία εκπαιδευτών με υψηλή κατάρτιση οι οποίοι θα αποτελέσουν τους «πυρήνες» για την μετεκπαίδευση των πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Υποδιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Πύραρχος Δημήτριος Πατράκης, Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., καθώς και πυροσβεστικοί υπάλληλοι.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία χρηματοδότησε και την υλοποίησή της.

fireservice