Επιστροφή

Τελετή αποφοίτησης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων, Τάξεως 2021, της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, η τελετή αποφοίτησης και απονομής διπλωμάτων στους 430 ευδοκίμως αποφοιτήσαντες του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων, Τάξεως 2021, της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα, παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Προϊστάμενου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγου ΠΣ Χαράλαμπου Χιώνη και του Διευθυντή Ανθρωπίνων πόρων Αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Γιαννάκη.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: «…γνωρίζουμε όλοι ότι το λειτούργημα που επιλέξαμε ως επάγγελμα, έχει συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις και οι γνώσεις μας πρέπει να εμπλουτίζονται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος με την εφαρμογή του ν. 4662/7-2-2020 δημιουργήθηκε ειδικό Τμήμα της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης στους Πυρονόμους…» και απευθυνόμενος προς τους νέους Ανθυποπυραγούς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων τόνισε: «…τώρα πλέον ως αξιωματικοί, θα πρέπει να αναλάβετε ακόμη πιο απαιτητικά καθήκοντα, κάνοντας την ανάγκη για εκπαίδευση ακόμη πιο επιτακτική. Με την παρακολούθηση λοιπόν, του κύκλου σπουδών που μόλις ολοκληρώσατε, πιστεύω ότι έχετε τα εχέγγυα ώστε να αντεπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δύσκολη αποστολή σας, σε μια εποχή που οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς και οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες …».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, συνεχάρη το διοικητικό, πυροσβεστικό και Ακαδημαϊκό προσωπικό της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για την υλοποίηση της εν λόγω Σχολής δεδομένου ότι αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα και τελικά πέτυχε την επιμόρφωση και την αποφοίτηση 430 Πυρονόμων στους οποίους ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή. Τέλος, απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τον διαβεβαίωσε ότι «… όλοι οι συνάδελφοι, από τις θέσεις που θα αναλάβουν, θα αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίσανε τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, όσο και κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, για το καλό του κοινωνικού συνόλου, διασφαλίζοντας πάντα την προστασία των Ελλήνων πολιτών …».

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αντιπύραρχος Λεωνίδας Αντωνόπουλος, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «… η απόφαση της δημιουργίας αυτού του ειδικού τμήματος άνοιξε έναν νέο δρόμο στην εκπαίδευση των στελεχών μας. Προσδίδει μία νέα αντίληψη στη σύγχρονη πραγματικότητα των αναγκών της εκπαίδευσης, της γνώσης, της βελτίωσης των ικανοτήτων, της ανάπτυξης της προσωπικότητας όλων των στελεχών οι οποίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον προσδίδει αναγνώριση στις προσπάθειες και στο έργο τους …».

Λόγω των ειδικών συνθηκών και τηρώντας αυστηρά τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της COVID-19 διεξήχθησαν ταυτόχρονα τελετές αποφοίτησης, στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, στον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, ενώ οι υπηρετούντες στα υπόλοιπα νησιά συμμετείχαν στην τελετή εξ αποστάσεως μέσω live streaming.

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στις εγκαταστάσεις του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, εντός ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, παρουσία του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγου ΠΣ Μάριου Αποστολίδη, του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχου Νικόλαου Αθάνατου και του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Δαδούδη.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. στην Πάτρα, παρουσία του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχου Ανδρέα Στεμπίλη και του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας Πύραρχου Λουκά Μούτσελου.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Κοντογιάννης, απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στον προαύλιο χώρο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, παρουσία του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Αρχιπύραρχου Απόστολου Βασδέκη και του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων Πύραρχου Γεώργιου Χαβέλα.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Σταμούλης, απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στον προαύλιο χώρο του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, εντός της ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου, παρουσία του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης Αρχιπύραρχου Δημοσθένη Μπουντουράκη και του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου Πύραρχου Γεώργιου Τσικαλά.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Παχίδης, απένειμε τα διπλώματα στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, παρουσία του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχου Νικόλαου Μπάλση και του Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας Πύραρχου Ανδρέα Μωράτη.

Σημειώνεται, ότι το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων, Τάξεως 2021, της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, κατ εφαρμογή του νόμου 4662/2020.

Οι εισακτέοι Πυρονόμοι φοίτησαν στο Ειδικό Τμήμα της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης για τέσσερις (4) μήνες και μετά την ευδόκιμη αποφοίτησή τους κατόπιν εξετάσεων, τους απονεμήθηκε ο βαθμός του Ανθυποπυραγού και αντίστοιχο δίπλωμα Επαγγελματικής Επάρκειας Ανθυποπυραγού.

fireservice