Επιστροφή

Τελετή παράδοσης ειδικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 2η ΕΜΑΚ

Φωτογραφία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, η τελετή παράδοσης ειδικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 2η ΕΜΑΚ.

Η προμήθεια των υλικών έγινε για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου "FLOOD PROTECTION" το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας "INTERREG V-A, Ελλάδα - Βουλγαρία 2014 - 2020".

Ο εξοπλισμός που παραχωρήθηκε αποτελείται από:

· 6 αδιάβροχα παντελόνια υψηλού ψύχους

· 10 ζεύγη υποδήματα υψηλού ψύχους

· 6 αδιάβροχα τζάκετ υψηλού ψύχους

· 1 εξωλέμβια μηχανή

· 6 στεγανές στολές κατάδυσης για διάσωση σε πλημμυρικά φαινόμενα

· 10 ρυθμιστές πλευστότητας δυτών

· ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για δέκα διασώστες σε ορμητικά νερά και πλημμυρικά φαινόμενα

· 1 τρισδιάστατο σύστημα έρευνας βυθού

Στην τελετή απηύθυναν  χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Υποστράτηγος Π.Σ. Σπυρίδων Βαρσάμης και ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας κ. Σαμαράς Αλέξανδρος.

Ο Διοικητής 2ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καρασσαβίδης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποστήριξη στο έργο της Μονάδας και του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα.

Ακολούθησε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Αγγελική Μπουζιάνη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης,  ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Πύραρχος Ιωάννης Στεργιούλας και αντιπροσωπεία στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

fireservice