Επιστροφή

Τιμητική παρουσία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 194ης επετείου της Ηρωικής Μάχης του Διρού

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της 194ης επετείου της Ηρωικής Μάχης του Διρού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε, «…αισθάνομαι ρίγος συγκίνησης και υπερηφάνειας που βρίσκομαι εδώ, στον τόπο καταγωγής μου, ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, τιμώντας τις εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής μάχης του Διρού. Η ηρωίδα Μανιάτισσα, τον Ιούνιο του 1826, πρωτοστάτησε αντιμετωπίζοντας τον κατακτητή. Δίνοντας την ψυχή της, υπερασπίστηκε αυτόν τον τόπο και κράτησε αδούλωτη τη Μάνη. Ας κρατήσουμε λοιπόν το ηθικό δίδαγμα της ψυχής της ηρωίδας Μανιάτισσας, που υπερέβη οποιαδήποτε δύναμη ή αξίωμα και ας πορευτούμε ενωμένοι για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσκολίας ενεργώντας ομαδικά και με γνώμονα το εμείς και όχι το εγώ».

H  εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δήμο Ανατολικής Μάνης, εχθές Κυριακή 28 Ιουνίου, στον Πύργο του Διρού, όπου οι Μανιάτισσες, από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 1826, με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού, ταπείνωσαν τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού.

fireservice