Επιστροφή

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά κι ευχαριστεί την αποστολή των Πολωνών πυροσβεστών που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Φωτογραφία
Φωτογραφία αριστερά
Φωτογραφία δεξιά

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη και τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσο, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, στα Βίλια Αττικής, λιτή τελετή βράβευσης και τιμής στους Πολωνούς πυροσβέστες που συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα κύριο Tomasz Wisniewski, για τη σημαντική συμβολή των Πολωνών πυροσβεστών στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, ανέφερε τα ακόλουθα: «Εκ μέρους του Ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Δώσατε μία γενναία και δύσκολη μάχη μαζί με τους Έλληνες Πυροσβέστες, τις ένοπλες δυνάμεις, την Αστυνομία, τους εθελοντές και τους κατοίκους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η συνεισφορά σας ήταν καταλυτική για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, αλλά και δασικές εκτάσεις. Η κλιματική κρίση δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, τέτοιες μάχες θα έχουμε μπροστά μας πολλές. Για αυτό το λόγο, πρέπει να επενδύσουμε στην αλληλεγγύη. Με το παράδειγμα σας, δείξατε το μέλλον της αλληλεγγύης, την Ευρώπη της συνεργασίας που προστατεύει τους πολίτες από όλες τις καταστροφές και τις κρίσεις. Αυτή είναι η νέα Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πολωνία μας υποστηρίζει σε μία ώρα κρίσης. Αξιωματικοί της Συνοριοφυλακής σας ήταν μαζί μας στον Έβρο, όταν η Ελλάδα υπερασπιζόταν τα σύνορα της Ευρώπης. Είστε αληθινοί σύμμαχοι.»

Ευχαριστίες στους Πολωνούς πυροσβέστες εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή των Πολωνών πυροσβεστών είναι από τις τελευταίες που αποχωρούν από τη χώρα μας, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Φωτογραφία αριστερά
Φωτογραφία δεξιά
fireservice