Επιστροφή

01/06/2004 Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών

Ημερήσια διαταγή Πυροσβεστικής Ακαδημίας της 01-06-2004 Δεκέμβριος | Νοέμβριος | Σεπτέμβριος | Αύγουστος | Ιούλιος | Ιούνιος Επιστροφή στην κεντρική σελίδα | Μεταφορά στο πάνω μέρος της σελίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 10:00, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η τελετή ορκωμοσίας των 145 νέων Ανθυποπυραγών. Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς επέδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης.

Προηγουμένως, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αξιωτάκης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, τονίζοντας μεταξύ άλλων απευθυνόμενους προς τους νέους ανθυποπυραγούς:

"Ο όρκος που δώσατε πριν από λίγο, με τις ευλογίες της Εκκλησίας, την τιμητική παρουσία του κυρίου Υπουργού Δημόσιας Τάξης, των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και των προσφιλών σας προσώπων, είναι σύμβολο τιμής προς την πατρίδα και το Πυροσβεστικό Σώμα, επισφραγίζει το τέλος της φοίτησής σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την αρχή της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, ως στελεχών ενός Σώματος που είναι και θα παραμείνει καταξιωμένο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Οι ευθύνες που θα αναλάβετε σε λίγο είναι μεγάλες και το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, επικίνδυνο, σκληρό και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά". Τελειώνοντας, τους πρότρεψε να παρακολουθούν με σχολαστικότητα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και να διατηρούν το Σώμα σε υψηλό επίπεδο ενότητας και λειτουργίας.

Την τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής κ.κ. Παντελεήμων, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Yπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης, σύσσωμη η Ηγεσία του Σώματος, ανώτατοι αξιωματικοί, αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί, καθηγητές της Ακαδημίας, συγγενείς των νέων Ανθυποπυραγών και πλήθος προσκεκλημένων.

Αναμνηστική φωτογραφία των νεο-ορκισθέντων με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Βουλγαράκη και την ηγεσία του Σώματος.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης επιδίδει πτυχίο σε νέο Ανθυποπυραγό.