Επιστροφή

02/08/2004 Τραγωδία σε εμπορικό κέντρο στην Παραγουάη

Περίπου 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 300 ακόμη τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο της Ασουνσιόν.

Περίπου 350 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 300 τραυματίστηκαν όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά το απόγευμα της 1ης Αυγούστου σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Ασουνσιόν, πρωτεύουσας της Παραγουάης.

Σύμφωνα με τις Αρχές του τόπου, η πυρκαγιά ξέσπασε στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του πολυκαταστήματος και επεκτάθηκε ταχύτατα σε όλους τους ορόφους.
Υπαίτιος για την πολύνεκρη τραγωδία φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου Χουάν Πίο Πάιβα, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, έδωσε εντολή να ασφαλίσουν οι πόρτες, ώστε οι καταναλωτές να μη φύγουν από το πολυκατάστημα χωρίς να πληρώσουν.

Στην έκκληση της Παραγουάης για βοήθεια, ανταποκρίθηκαν άμεσα η Αργεντινή, η Χιλή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη, στέλνοντας ομάδες γιατρών, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι πρόεδροι της Αργεντινής, της Χιλής, του Μεξικού, των Η.Π.Α. και της Γαλλίας, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.