Επιστροφή

11/09/2004 Δωρεά ενός ολοκαίνουργιου πυροσβεστικού οχήματος


Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.
Χρησιμοποιώντας το fireservice.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

Ένα υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα, δώρισαν ο Κώστας Σιώμος, μαζί με τα τρία αδέρφια του, στο Πυρ/κό Σώμα, με τις οικονομίες μιας ζωής, εκπληρώνοντας έτσι τη τελευταία επιθυμία των γονιών τους.

Ο Κώστας Σιώμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1921. Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Αυτός και τα αδέρφια του, ανύπαντροι και οι τέσσερις τους, έθεσαν σα σκοπό ζωής την εκπλήρωση της τελευταίας επιθυμίας των γονιών τους 50 χρόνια πριν, ''εάν τυχόν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κάνετε ένα καλό στην κοινωνία''. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν τη δωρεά στο Πυρ/κό Σώμα, μια Υπηρεσία με προσφορά και καταξίωση στο κοινωνικό σύνολο. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν τα αδέρφια συγκέντρωσαν τα χρήματα, ο κ. Σιώμος πήγε στο Διοικητή του 1ου Πυρ/κού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ολυμπιάδος, κοντά στο διαμέρισμα που διαμένει με τα αδέρφια του, και είπε ότι θέλει να κάνει μια προσφορά.

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χ. Μαρκογιαννάκης επιδίδει τη τιμητική πλακέτα στο κ. Κ. Σιώμο.
Το ολοκαίνουργιο πυροσβεστικό όχημα, που δώρισαν τα τέσσερα αδέλφια.

Αμέσως κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, και αφού πήρε την έγκριση αγόρασε ένα υπερσύγχρονο πυρ/κό όχημα, τύπου Α Mercedes, αξίας περίπου 150.000 ευρώ. Η οικογένεια Σιώμου, λοιπόν, τίμησε τον όρκο που είχε δώσει στους γονείς της και το πρωί του Σαββάτου της 11ης Σεπτεμβρίου 2004, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του περιπτέρου του Πυρ/κού Σώματος στην 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Κώστας Σιώμος με τη σειρά του τιμήθηκε και βραβεύτηκε για τη δωρεά του από τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον Αρχηγό του Πυρ/κού Σώματος Αντιστράτηγο Χρήστο Σμέτη, παραδίδοντάς του μια τιμητική πλακέτα και τις ευχαριστίες τους. Ο 85χρονος, δήλωσε ότι η απόφαση για τη δωρεά ήταν κοινή με τα υπόλοιπα τρία αδέρφια του και μοναδική επιθυμία τους είναι το πυροσβεστικό όχημα, να σταθμεύει στην Υπηρεσία της περιοχής τους.