Επιστροφή

14/12/2013 Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Την παράσταση «Πινόκιο», του Κάρλο Κολόντι, μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ, απόλαυσαν, στις 14 Δεκεμβρίου, τα παιδιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τους συναδέλφους και τα παιδιά τους, καλωσόρισε με ένα σύντομο χαιρετισμό λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Σπανέας.

Πάνω από 500 άτομα (παιδιά και συνοδοί) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιστορίες του Πινόκιο, το γνωστό ξύλινο ανθρωπάκι που, παρά τις συμβουλές του πατέρα του Τζεπέτο, παρασύρεται από τον κόσμο του θεάματος, μαγεύεται από την ομορφιά του χρήματος και γίνεται μια άβουλη μαριονέτα, μέχρι να φτάσει στο τέλος στη συνειδητοποίηση. Ένα παραμύθι γεμάτο μαθήματα ηθικής που στοχεύουν στην εξέλιξη του ήρωα και δεν βασίζονται στην επιχειρηματολογία, αλλά περισσότερο σε «μαγικές απειλές» που για να νουθετήσουν το μικρό αγόρι του ασκούν φόβο.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τα παιδιά και οι συνοδοί τους, άκουσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ με το τέλος της παράστασης, ο «Άγιος Βασίλης» μοίρασε στους μικρούς μας φίλους, χριστουγεννιάτικα δώρα (η αγορά των οποίων έγινε από τα παιδικά χωριά SOS).