Επιστροφή

14/4/2016 Άσκηση πεδίου "ΑΡΓΩ 2016" από τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένα Πειραιά

Άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «ΑΡΓΩ 2016» πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, στην Ηετιώνεια Ακτή του Λιμένα Πειραιώς.
Επρόκειτο για Άσκηση Ετοιμότητας του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Πειραιά, η οποία αφορούσε στην εκδήλωση πυρκαγιάς στον κύριο χώρο φόρτωσης οχημάτων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου FESTOS PALACE συνολικού μήκους 212 μέτρων.
Σύμφωνα με το σενάριο, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, επεκτάθηκε ταχέως σε παρακείμενα οχήματα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός μέλους του πληρώματος στον κύριο χώρο φόρτωσης οχημάτων και την πτώση ενός επιβάτη στη θάλασσα στην προσπάθεια του να εξέλθει του πλοίου.
Στόχος της άσκησης ήταν η βελτίωση του συντονισμού και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων στην επιχείρηση πυρόσβεσης – διάσωσης φορέων. Για την υλοποίηση της άσκησης συνεργάστηκαν: η Διοίκηση Π.Υ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ο 5ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένα Πειραιά, ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πειραιά, το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, η Ναυτιλιακή Εταιρία Μινωικών Γραμμών, ενώ προσομοιώθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και το Ε.Κ.Α.Β.