Επιστροφή

19/07/2004 Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών

 

Τρισάγιο στη μνήμη των Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημήτρη, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τραγική πυρκαγιά του 1998 στο δάσος του Καρέα, εψάλη την Κυριακή 18 Ιουλίου, στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στον Καρέα Υμηττού.

Στην τελετή, που συνδιοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Ηλιούπολης, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Χρήστος Σμέτης, οι Υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι Ανδρέας Κόης και Χρήστος Μητροπέτρος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γιωργάκης, o Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) κ. Χαρδαλιάς, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας Ηλιούπολης, Καισαριανής, Βύρωνα και Παπάγου, καθώς και αρκετοί συνάδελφοι.

Παρουσία του Υπουργού Δ.Τ. και της Φυσικής Ηγεσίας του Π.Σ. τελέστηκε το τρισάγιο στον Καρέα.
Το τρισάγιο συνδιοργανώθηκε από το Π.Σ. και το Δήμο Ηλιούπολης. Στη μνήμη των συναδέλφων Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη κατέθεσε στεφάνι ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Τρισάγιο εψάλη επίσης, στις 12 Ιουλίου για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, Παύλο Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα - οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, το καλοκαίρι του 1999, ενώ μετέβαιναν για διατεταγμένη υπηρεσία, στη θέση Κρεμαστός Λαγός, στα όρια του Δήμου Βάρης. Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο σημείο του μοιραίου συμβάντος, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νικόλαος Παπαμίχος, ο Δ/της του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Δημήτριος Γιαννακόπουλος, καθώς και αντιπροσωπεία συναδέλφων.