Επιστροφή

20/03/2007 Τελετή αποφοίτησης 70ης σειράς Πυροσβεστών.

 
Ο Υπουργός Δ.Τ. κ. Βύρων Πολύδωρας επιδίδει πτυχίο σε νέο Πυροσβέστη 
Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις της Πυρ/κής Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής, η τελετή αποφοίτησης των 246 νέων πυροσβεστών της 70ης Εκπαιδευτικής σειράς.
Τα πτυχία στους νέους πυροσβέστες επέδωσαν ο κ. Υπουργός και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης.
 

Αναμνηστική φωτογραφία με το πυροσβεστικό όχημα που δώρησε το Π.Σ. στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Στη συνέχεια, με αφορμή τη συμμετοχή τριών στελεχών της υπό ίδρυση Πυρ/κής Υπηρεσίας του Κονγκό στη Σχολή Επιμόρφωσης της Πυρ/κής Ακαδημίας, ακολούθησε ειδική τελετή όπου έγινε δωρεά ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος, με πλήρη εξοπλισμό, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο Δήμο Κινσάσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, προκειμένου να ενισχυθεί η Πυρ/κή Υπηρεσία της χώρας. Το όχημα παρέλαβε ο επιτετραμμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στην Ελλάδα κ. Francois Nkale Bosokola.
Στην τελετή παρέστησαν, εκτός από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου πρέσβυς ε.τ κ. Κωστής Αιλιανός, ο βουλευτής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κων/νος Σπ. Βρεττός, ο βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού κ. Αθανάσιος Σ. Λεβέντης, ο επιτετραμμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στην Ελλάδα κ. Francois Nkale Bosokola, ο Δήμαρχος Βιλίων κ. Παναγιώτης Ρούσσης, ο Δήμαρχος Ερυθρών κ. Παναγιώτης Γ. Μπεθάνης, σύσσωμη η Πυροσβεστική ηγεσία, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του πυροσβεστικού προσωπικού και των αποστράτων καθώς και συγγενείς των νέων Πυροσβεστών.
 
Ασκήσεις από τους νέους Πυροσβέστες.
Τέλος, τμήμα νέων πυροσβεστών εκτέλεσε ασκήσεις (αναρρίχηση - καταρρίχηση στον πύργο ασκήσεων και κατάσβεση πυρκαγιάς), ενώ από αέρος πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν επίδειξη κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς και πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν διελεύσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ομιλία Υπουργού Δ.Τ.

Ομιλία Αρχηγού Π.Σ.

Ομιλία Πρέσβυ Λ. Δημοκρατίας Κονγκό

Ομιλία Δκτή Σχολής Πυρ/τών.