Επιστροφή

21/07/2015 Αναχώρηση της Γαλλικής Ευρωπαϊκής Μονάδας Πολιτικής Προστασίας

 

 

Αναχώρησε σήμερα 21 Ιουλίου η Γαλλική Ευρωπαϊκή Μονάδα Πολιτικής Προστασίας (module) αποτελούμενη από δύο CANADAIR CL 415, ένα αεροσκάφος Beechcraft για εναέρια επιτήρηση και 16μελές πλήρωμα.

Η Γαλλική μονάδα είχε αφιχθεί στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου, κατόπιν αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη χώρα μας, λόγω της κρισιμότητας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας, και του Σπαθοβουνίου.

Τα Γαλλικά CANADAIR, κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, επιχείρησαν με τη συνοδεία ενός Ελληνικού, στις 19 Ιουλίου στα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στο Καλαμάκι Ζακύνθου και στο Μαλαντρένι Αργολίδας, ενώ στις 20 Ιουλίου επιχείρησαν στα μέτωπα στις περιοχές Ίρια, Ασίνη και Κόστα Αργολίδας.

Τη Γαλλική αποστολή, κατά την αποχώρησή της σήμερα από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Η Γαλλία έχει ανταποκριθεί σε ελληνικά αιτήματα και στο παρελθόν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενισχύοντας τις ελληνικές εναέριες και επίγειες επιχειρησιακές δυνάμεις.