Επιστροφή

21/10/2016, Tελετή έναρξης των μαθημάτων του δεύτερου κύκλου του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Οκτωβρίου, η τελετή έναρξης των μαθημάτων του δεύτερου κύκλου του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών».

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ράμφος, ευχαρίστησε του παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και επισήμανε τα εφόδια που παρέχει στους σπουδαστές το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: ¨« το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών στοχεύει στη μεταπτυχιακή εξειδίκευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας καθώς και των Αποφοίτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων»¨.

Κατόπιν ακολούθησε η παρουσίαση του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. από τον Καθηγητή, κ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, Διευθυντή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ και Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Α.Μ.Θ., ενώ ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός ως ομιλητής ανέπτυξε το θέμα «Η σημασία της γνώσης την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών καταστάσεων».

Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Σερεντέλλος κατά το χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και καλωσόρισε τους σπουδαστές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, παρέστησαν, εκτός των προαναφερθέντων, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Βασίλειος Μωϋσίδης, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, εκπρόσωποι Οργανισμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσωπικό και καθηγητές της Ακαδημίας, εκπρόσωποι άλλων Κρατικών Σχολών και της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Την τελετή ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην Μεταπτυχιακή εξειδίκευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και απόφοιτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, Κύπρου και της Αλλοδαπής. Η εξειδίκευση αυτή, επικεντρώνεται σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές και ανθρωπογενείς (τεχνολογικές) καταστροφές.