Επιστροφή

21/11/2016, Επίσκεψη του Αρχηγού Π.Σ. στο Ισραήλ 14 έως 17 Νοεμβρίου 2016

 

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, από 14 έως 17 Νοεμβρίου 2016, καλεσμένος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης των δύο χωρών, που υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς τον Οκτώβριο του 2013.

Ο Αρχηγός παραβρέθηκε στις εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου ISRAEL HLS & CYBER 2016, καθώς και στην έκθεση με νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Συνεδρίου. Κατά την παραμονή του εκεί, επισκέφθηκε επίσης το Αρχηγείο της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης στο Τελ Αβίβ και συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Shimon Ben Ner καθώς και τον Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου κ. Μ. Τράγκολα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Ακαδημία και παρακολούθησε επίδειξη αντιμετώπισης συμβάντος πυρκαγιάς με εγκλωβισμένα άτομα, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου, όπου του έγινε παρουσίαση των λειτουργικών δυνατοτήτων αυτού. Επιπλέον, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Megido στα βόρεια της χώρας, όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη από την Μονάδα Εναέριας Πυρόσβεσης (η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2011) με αεροσκάφη τύπου Air Tractor.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η Ιερουσαλήμ και οι Άγιοι Τόποι, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.