Επιστροφή

22/06/2016 Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την απώλεια των δύο δασοπυροσβεστών στην Κύπρο.

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, στο Διευθυντή του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάκη Τσιντίδη.

Ο Αρχηγός ΠΣ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πύρινη λαίλαπα η οποία μαίνεται στη Μεγαλόνησο ήδη από το Σάββατο:

"Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την τραγική απώλεια των δύο δασοπυροσβεστών, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και εμού του ιδίου, επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας προς τους οικείους των θυμάτων και προς όλους τους Κυπρίους συναδέλφους μας.

Θα ήθελα, επίσης, να σας διαβεβαιώσω για την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δύσκολο έργο που επιτελείτε και στο οποίο θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις."

Τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξακολουθούν να ενισχύουν από αέρος τα τέσσερα εθνικά εναέρια μέσα τα οποία μετέβησαν στην Κύπρο τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου: δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-415 και τα δύο Super Puma του ιδιόκτητου εναέριου στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος.