Επιστροφή

22/11/2013 Αποκαλυπτήρια μνημείου του Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή στο Γύθειο Λακωνίας - Εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης στην Τ.Κ.Μυρτιάς του Δήμου Ευρώτα.

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιου Δαβάκη και του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου πραγματοποιήθηκαν στις 22 Νοεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή στο Γύθειο Λακωνίας, καθώς και τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης στην τοπική κοινότητα Μυρτιάς του Δήμου Ευρώτα.

Ο άτυχος Αξιωματικός του Π.Σ. Κωνσταντίνος Καστρής, έχασε τη ζωή του στις 22 Αυγούστου 2011, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Το Πυροσβεστικό Σώμα και η Υπηρεσία Γυθείου, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, μετονόμασε την Υπηρεσία Γυθείου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» και ανήγειρε μνημείο, στην είσοδο της Π.Υ., το οποίο φιλοτέχνησε και προσέφερε ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου.

Ο νέος Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός που εγκαινιάστηκε, λειτουργεί σε συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με το Δήμο Ευρώτα, στα πλαίσια δράσης της πολιτικής προστασίας, με σκοπό να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Και στις δύο τελετές παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος, η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, , εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εθελοντικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων, Ανώτεροι Αξιωματικοί του Α.Π.Σ., πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού Λακωνίας και πλήθος κόσμου.