Επιστροφή

22 & 25 /03/2013 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου-Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

 

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν και φέτος εκδηλώσεις, σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τη σημασία της διπλής γιορτής, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, στις 22 Μαρτίου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος Α΄ Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Α.Π.Σ., Αρχιπύραρχος Βασίλειος Καπέλιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, , ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Ρούμπος, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος Β΄ Κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές Δ.Π.Υ.  Πειραιώς, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής και 1ης Ε.Μ.Α.Κ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πληροφορικής,  Πλωτών Μέσων και του Κ.Ε.Π.Π./Γ.Γ.Π.Π., ο Υποδιοικητής Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., και ο Διοικητής Π.Υ. Α/Δ. Ελ. Βενιζέλος  καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων:Σήμερα γιορτάζουμε τον ηρωισμό των Ελλήνων, γιατί σαν σήμερα το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του μετά από αιώνες τουρκικού ζυγού. Ας φέρουμε λοιπόν στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας που δε δίστασαν ούτε λεπτό να ξεσηκωθούν οραματιζόμενοι μια πατρίδα ελεύθερη. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν όπως τους αρμόζει. Σαν ήρωες και κάτι παραπάνω. Παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γιατί τη μέρα αυτή, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε τη χαρμόσυνη είδηση στην Παρθένο Μαρία, ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού, λέγοντάς της «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην», αλλάζοντας έτσι για πάντα την ιστορία της Εκκλησίας μας και με την έλευση του Θεανθρώπου, τις ζωές όλων μας. Γεγονός που όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε με περίσσεια συγκίνησης».

 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Κάρολου Παπούλια, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν, όπως πάντα, άψογη. Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα των σπουδαστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της 1ης Ε.Μ.ΑΚ. και της Μουσικής Μπάντας, έδωσε για άλλη μια φορά, δυναμικά το παρόν.