Επιστροφή

23-25/03/2007 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

 
 Ο ομιλητής της εκδήλωσης Πύραρχος Ιάκωβος Τσελέντης
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε, με την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα, αλλά και με ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου που συμπίπτει και με τη μεγάλη Θρησκευτική Γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην τελετή που έλαβε χώρα, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στις 23 Μαρτίου 2007, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πύραρχος Ιάκωβος Τσελέντης, ενώ παρέστησαν, η φυσική ηγεσία του Σώματος, πλήθος αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Στο μήνυμα του προς το Πυροσβεστικό προσωπικό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης επεσήμανε: «...Ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει σήμερα με θρησκευτική ανάταση και εθνική έξαρση, τη μέρα που συμβολίζει το ξεσηκωμό του γένους, ύστερα από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς.

Ο συμβολικός ευαγγελισμός του έθνους συμπίπτει με το χαρμόσυνο Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου στη γη.

 
 Από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Σ.

Μας δίνετε έτσι η ευκαιρία να μνημονεύσουμε αυτούς που αποφάσισαν να μετατρέψουν σε πράξη το μοναδικό λόγο «ελευθερία ή θάνατος», ο οποίος δεν αποτελεί μονάχα χρέος, αλλά προπάντων πηγή χρήσιμων στοχασμών και ορθών αποφάσεων».

 

 

 

Η καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στην Αθήνα.

Το πυροσβεστικό προσωπικό ξεχώρισε για άλλη μια φορά με την παρουσία του. Οι Αξιωματικοί επικεφαλής, τα τμήματα των Δοκίμων Ανθυποπυραγών, πυροσβεστών, οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ και η μπάντα του Π.Σ., εντυπωσίασαν με το παράστημα και την άρτια εμφάνισή τους.

Στην παρέλαση συμμετείχε μηχανοκίνητο τμήμα με υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ διελεύσεις στον Αττικό ουρανό, πραγματοποίησαν πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Super Puma και BK 117 C1.

   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Δ.Τ. κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την 25η Μαρτίου

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη για την 25η Μαρτίου

Ομιλία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, του Πύραρχου Ιάκωβου Τσελέντη