Επιστροφή

24/03/2015 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου - Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

Με εορταστικό κλίμα όπως αρμόζει στην αξιοσήμαντη διπλή γιορτή, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκαν και φέτος εκδηλώσεις, σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, στο μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου, ανέφερε μεταξύ άλλων :

«…Μια τέτοια μέρα σαν την σημερινή, μας καλεί να ακούσουμε έστω και την ύστατη στιγμή τις θεϊκές συμβουλές και παραινέσεις και να αγαπήσουμε αληθινά το συνάνθρωπο μας βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό. Μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, το ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας.

Να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος. Οι Έλληνες του 1821 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι χωρίς να φοβούνται, χωρίς να εκβιάζονται. Ας μην δεχτούμε και εμείς αβίαστα και ας μην υποκύψουμε σε όλους αυτούς που θα θελήσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή να κλέψουν την πραγματική μας ελευθερία και θα επιθυμήσουν να μας κάνουν πνευματικούς ραγιάδες της σύγχρονης εποχής…»

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στις 24 Μαρτίου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Έκδοσης και Εφαρμογής Πυροσβεστικών Διατάξεων και Κανονισμών του Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Βασίλειος Μαυρέλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., Διοικητές Υπηρεσιών, Διευθυντές και Τμηματάρχες Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.
 

 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β', καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν άψογη για πολλοστή φορά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της 1ης Ε.Μ.ΑΚ., της Μουσικής Μπάντας, αλλά και με συμμετοχή μηχανοκίνητου εξοπλισμού, έδωσε για άλλη μια φορά, δυναμικά το παρόν.

   
 
 
 


 

Μήνυμα Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση

Μήνυμα Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου