Επιστροφή

24/03/2016 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου - Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην τελετή η οποία έλαβε χώρα 24 Μαρτίου, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία της φυσικής του Ηγεσίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Α.Π.Σ., Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης.

Στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, τόνισε μεταξύ άλλων: «[...] Σήμερα γιορτάζουμε τον ηρωισμό των Ελλήνων, διότι σαν σήμερα το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του μετά από αιώνες τουρκικού ζυγού. Ας φέρουμε, λοιπόν, στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας που δε δίστασαν ούτε λεπτό να ξεσηκωθούν, οραματιζόμενοι μια πατρίδα ελεύθερη. Ας τους τιμήσουμε όπως τους αρμόζει. Ως ήρωες [...] Το φρόνημα του λαού μας ας παραμείνει υψηλό. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να υπερβούμε τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει. Οι οικονομικές δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε ας μη γίνουν αφορμή να φυτρώσουν ανάμεσα μας ζιζάνια διχόνοιας, αβεβαιότητας, φόβου αλλά και κινδύνου να απολέσουμε την εθνική μας ταυτότητα [...]»

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

 


 

 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπήρξε υποδειγματική.

Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα Δοκίμων Ανθυποπυραγών και 1ης Ε.Μ.ΑΚ., της Μουσικής Μπάντας, και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, έδωσε για μια ακόμη φορά, δυναμικά το παρόν.


 
 
   
 

 

Μήνυμα Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα Αργηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Κεντρική ομιλία εκδήλωσης