Επιστροφή

24/10/2016, Επίσκεψη Αρχηγού Π.Σ. στο Μεσολόγγι ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

 

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, μετέβη στο Μεσολόγγι στις 23 Οκτωβρίου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, όπως και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών φορέων.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρόποι οργάνωσης, όπως επίσης και κάποια τεχνικά έργα προκειμένου να γίνουν μικρές παρεμβάσεις προφύλαξης από ενδεχόμενες νέες καταστροφές από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα και μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη επισκέφθηκαν το αντλιοστάσιο από όπου δημιουργήθηκε αρχικά το πρόβλημα και συνομίλησαν με πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Άμεσα προωθήσαμε το αίτημα του Δήμου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Από αύριο κιόλας ξεκινάμε τις καταγραφές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας ευχαριστώντας τόσο τους άνδρες της Πυροσβεστικής όσο και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που έκαναν το καλύτερο δυνατό.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης συνοδευόμενος από τοπικούς φορείς.