Επιστροφή

24-25/03/2014 Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου - Μηνύματα Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τη σημασία της διπλής γιορτής, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στις 24 Μαρτίου, παρουσία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Πυρόσβεσης - Διάσωσης του Α.Π.Σ., Αντιπύραρχος Γεώργιος Πολύμερος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και τα υπόλοιπα στελέχη της Πυροσβεστικής Ηγεσίας, Διευθυντές και Τμηματάρχες Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης, ανάτασης και αξιοπρέπειας. Το βασικότερο όμως μήνυμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας αυτό της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο, παραμένει επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, αφού πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο λίθο της εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης που αγωνίζεται να πετύχει η Πατρίδα μας.

Το κόστος είναι βαρύ ακόμη και σήμερα, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει».

 

 

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Κάρολου Παπούλια, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου καθώς και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η παρέλαση των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν, άψογη για πολλοστή φορά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα με τα τμήματα Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της 1ης Ε.Μ.ΑΚ., της Μουσικής Μπάντας, αλλά και με συμμετοχή μηχανοκίνητου εξοπλισμού, έδωσε για άλλη μια φορά, δυναμικά το παρόν.

Μήνυμα Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα Αρχηγού του Π.Σ.