Επιστροφή

29/10/2016, Επίσκεψη του Αρχηγού του Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσής της, αλλά και του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Αρχηγός, στις 26/10/2016 παραβρέθηκε στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, στον πανηγυρικό εορτασμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στον πανηγυρικό εορτασμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Στις 27/10/2016, συνοδευόμενος από τον Επιχειρησιακό Συντονιστή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο ΠΣ Δημοσθένη Αναγνωστάκη και τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Πουλτίδη, αφού απέδωσε φόρο τιμής στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, παρέστη στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Π.Υ. Νομού Θεσσαλονίκης και απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης στο Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έδρα του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μοίρας Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Θεοχαρίδης, και την 383ΜΕΕΑ Canadair 415, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Αναστάσιος Μαρτίδης.

Τέλος, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Συνεργείου Οχημάτων Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε ο Προϊστάμενος του Συνεργείου Αντιπύραρχος Αζαρίας Συμεωνίδης.

Στις 28/10/2016 ο Αρχηγός του Π.Σ. παρέστη στην κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.