Επιστροφή

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 - Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας με ομιλίες και σημαιοστολισμούς.

Στο μήνυμά του ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων: «[…] Τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ενισχύουμε και καλλιεργούμε την εθνική μας συνείδηση και ανακαλούμε στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα οποία μπορούμε να ανασύρουμε χρήσιμα διδάγματα. Ειδικά σε μας, τους πυροσβέστες, που έχουμε αναλάβει το καθήκον να περιφρουρούμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, το «έπος του ‘40» κληροδοτεί μια ιερή υποχρέωση. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των κινδύνων, που απειλούν την πατρίδα μας. Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να αποτελέσει αυτό ακριβώς: ένα φόρο τιμής προς την πατρίδα και την ελευθερία, αλλά και μια ευκαιρία για αφύπνιση, προβληματισμό και εγρήγορση απέναντι σε κάθε κίνδυνο και απειλή».

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή του Αρχηγείου Π.Σ., ήταν ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, Τμηματάρχης Διαχείρισης Υλικού και Αποθηκών/Διεύθυνσης Οικονομικών ΑΠΣ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Φλόκας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Σερεντέλλος, ο Διευθυντής Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος ΥΓ Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του 199- Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., οι Διοικητές Διοικήσεων Π.Υ. Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, οι Διευθυντές Διευθύνσεων ΑΠΣ, ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, οι Διοικητές Π.Υ. και Σταθμών Αττικής, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων των Υπηρεσιών της Αττικής.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου η καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία και του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων με πυροσβεστικά οχήματα.

 

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα

Μήνυμα του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστρατήγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου