Επιστροφή

06/04/2013, 21:00, ΔΤ 2791, Περιφερειακές Συσκέψεις Αρχηγού Π.Σ., στην Ήπειρο ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

 
 
 
 
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων, στις Περιφέρειες της χώρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, o Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος  Γεωργακόπουλος, επισκέφθηκε την Περιφέρεια της Ηπείρου, στις 6 Απριλίου.

Στόχος των συσκέψεων με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως επίσης με τις περιφερειακές διοικήσεις και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που οργανώνονται ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, είναι:


  - Η συζήτηση με τους ίδιους τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα, μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως και στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
  - Η αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
  - Ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
  - Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους του Στρατού και της Αστυνομίας, στα Γιάννενα, τη Φιλιππιάδα και την Πρέβεζα, ενώ επισκέφθηκε και τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Η περιοδεία του Αρχηγού ΠΣ στην Ήπειρο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, με την επίσκεψή του στην Αντιπεριφέρεια και την Π.Υ. Άρτας.

 
 
 

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726
http://www.fireservice.gr