Επιστροφή

11/12/2014, 08:30, ΔΤ 3064, Αντλήσεις υδάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, Πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στον Ωρωπό Αττικής.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, η Υπηρεσία μας δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Ειδικότερα:

α. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Νομού Θεσσαλονίκης, 150 κλήσεις, όπου επενέβησαν δέκα συνεργεία με 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

β. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πολυγύρου, του Νομού Χαλκιδικής, 40 κλήσεις, όπου επενέβησαν έξι συνεργεία με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

γ. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλκίς, του Νομού Κιλκίς, 24 κλήσεις, όπου επενέβησαν τέσσερα συνεργεία με δέκα πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

δ. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη του Νομού Χαλκιδικής 13 κλήσεις, όπου επενέβησαν έξι συνεργεία με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε σκάφος αναψυχής, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, στις 17:55 χθες, στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου του Δήμο Αγίου Νικολάου, στο Νομό Λασιθίου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με επτά οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο σκάφος.

Για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ξύλινη προκατασκευασμένη μονοκατοικία, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, στις 21:25 χθες, στο 34ο χλμ. παράδρομου Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, του Δήμου Ωρωπού, στο Νομό Αττικής. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη μονοκατοικία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα.

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726
http://www.fireservice.gr