Επιστροφή

12/04/2013, 20:15, ΔΤ 2794a, Συσκέψεις στην Πελοπόννησο ενόψει της αντιπυρικής.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στις Περιφέρειες της χώρας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαΐου. Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο μεταβαίνουν στο Ναύπλιο και εν συνεχεία στη Σπάρτη όπου θα έχουν συσκέψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των πόλεων καθώς και στις αντιπεριφέρειες Αργολίδας και Λακωνίας. Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Τρίπολη όπου έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 13 Απριλίου συσκέψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος θα επισκεφθούν το μεσημέρι το Δημαρχείο Καλαμάτας και στη συνέχεια την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Για την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις στην Αντιπεριφέρεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κόρινθο.

Στόχος των συσκέψεων που πραγματοποιούνται με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως επίσης με τις περιφερειακές διοικήσεις και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είναι:

* Η συζήτηση με τους ίδιους τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα, μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως και στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

* Η αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

* Ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

* Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης «η λήψη μέτρων πρόληψης, είναι καθοριστική για την αποτροπή, κατά το δυνατό, της εκδήλωσης και της εξάπλωσης των κρουσμάτων δασικών πυρκαγιών. Στην οργάνωση της πρόληψης απαιτείται συνεργασία και συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων όπως και των πολιτών, κυρίως όμως της Αυτοδιοίκησης αφενός η οποία έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία των δομών της Πολιτικής Προστασίας και αφετέρου του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχει την εμπειρία και την ευθύνη της αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων. Προσδοκούμε στη συνεργασία αυτή, ώστε ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί κάθε καλοκαίρι για την προστασία του δασικού μας πλούτου να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι βάσει του ΠΔ 101/2012 με το οποίο το Πυροσβεστικό Σώμα υπήχθη στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από φέτος υλοποιείται ο από κοινού, σχεδιασμός των δράσεων προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου.

 

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726
http://www.fireservice.gr