Επιστροφή

17/12/2015, 17:00, ΔΤ 3229a, Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος "Τριών Παίδων εν Καμίνω" και Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2015


Τελέσθηκε σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, εντός των εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., στην Ελευσίνα Αττικής.

Στην τελετή παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, οι βουλευτές, από τη Ν.Δ. ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, το Κ.Κ.Ε.ο κ. Κώστας Στεργίου, την Ένωση Κεντρώων ο κ. Γεώργιος Καρράς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, πρόεδροι οργανισμών, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συνδικαλιστικών φορέων καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.

Στη δοξολογία χοροστάτησε Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νεκτάριος Κιούλος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, οι προσκεκλημένοι. περιηγήθηκαν στις  εγκαταστάσεις της 1ης Ε.ΜΑ.Κ., ενώ τους έγινε παρουσίαση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της 1ης Ε.ΜΑ.Κ. ο απολογισμός της Αντιπυρικής περιόδου 2015, όπου και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, κατά την ομιλία του παρουσίασε τα συμπεράσματα της Αντιπυρικής περιόδου 2015 ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο το τέλος του Οκτώβρη, σημαίνει για εμάς τους Πυροσβέστες, ότι άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και άλλη μια αποτίμηση της ξεκινάει.

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών.[…]

[…]Κύριε Υπουργέ

Πιστεύουμε ότι και τη φετινή αντιπυρική περίοδο το Πυροσβεστικό Σώμα συνέχισε να προστατεύει με κάθε τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, με επαγγελματισμό και ευθύνη, επιτελώντας με αλτρουισμό την αποστολή του. Με τον κάθε πυροσβέστη, να βάζει ακόμη και την ίδια του τη ζωή, πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να εκτελέσει το καθήκον του. Ένα καθήκον αναλλοίωτο στο διηνεκές.»

Μία σύντομη παρουσίαση για την έκδοση του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς έκανε ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ. Φοίβος Θεοδώρου,ενώ τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου παρουσίασε η Επιυραγός Ντάσιου Ζησούλα από το Ε.Σ.Κ.Ε.


 
 
   

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ομιλία Αρχηγού – Συμπεράσματα Αντιπυρικής Περιόδου 2015

Παρουσίαση Αντιπυρικής Περιόδου 2015

Αποτελέσματα Αντιπυρικής Περιόδου 2015