Επιστροφή

18/04/2013, 14:00, ΔΤ2796, Συσκέψεις στην Κρήτη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.


Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων, στις Περιφέρειες της χώρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που αρχίζει την 1η Μαΐου, o Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος  Γεωργακόπουλος, επισκέφθηκε  σήμερα, 18 Απριλίου, την Περιφέρεια της Κρήτης.

Στόχος των συσκέψεων με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως επίσης με τις περιφερειακές διοικήσεις και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που οργανώνονται ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, είναι:

  -Η συζήτηση με τους ίδιους τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα, μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως και στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
  - Η αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
  - Ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
  - Η ενίσχυση των δομών συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στη διευρυμένη Παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ηράκλειο, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης, ο Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δασαρχείων καθώς και  εθελοντικών οργανώσεων.

Η περιοδεία του Αρχηγού ΠΣ στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με επισκέψεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.