Επιστροφή

30/10/2007 Συνάντηση Αυστραλών εμπειρογνωμόνων με τον Αρχηγό του Π.Σ.

 
 
 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη και κλιμακίου ειδικών Αυστραλών εμπειρογνωμόνων σε θέματα δασικών πυρκαγιών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Paul Tighe. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές που απασχολούν Ελλάδα και Αυστραλία και πως οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Το κλιμάκιο των Αυστραλών εμπειρογνωμόνων θα παραμείνει στην Ελλάδα για τέσσερις ημέρες και θα επισκεφθεί το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ, τις καμένες εκτάσεις της Πάρνηθας, της Εύβοιας, του Πύργου Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας στην Πελοπόννησο.
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ., συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, ανάλυση συμπερασμάτων, συζήτηση για πιθανούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε περιόδους κρίσεων και διαχείριση μεγάλων συμβάντων, ενώ θα παρουσιασθεί και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.