Επιστροφή

ΔΤ 09/07/2002, 10:00, Συμβάντα

Συνεχίζονται και σήμερα, με αμείωτη ένταση, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των κλήσεων που έχει δεχθεί το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ ανέρχεται στις 1550 και ενδέχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο προϊόντος του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκαν τα σωστικά συνεργεία, με δυνάμεις που έφθασαν από όμορους νομούς, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να φθάσει τα 290. Σημειώνεται ότι, τις πρώτες ώρες μετά τη νεροποντή, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 216 κινδυνεύοντα άτομα. Μεταξύ αυτών και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη, η 67χρονη Ελένη Ψαρά, η οποία έπεσε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Ρέντη δίπλα σε ένα περίπτερο, στο εμπορικό κέντρο ''Λίνεα'. Η γυναίκα που βρέθηκε έγκαιρα από τους πυροσβέστες μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Επίσης, τα συνεργεία ανέσυραν νεκρό τον 35χρονο Αλβανό υπήκοο Γεώργιο Περτούφι, ο οποίος καταπλακώθηκε από παλιό τοίχο του σπιτιού, όπου έμενε, στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 84, στο Βοτανικό. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η περιοχή του Ρέντη, το Νέο Φάληρο, το Μοσχάτο, ο Κολωνός, ο Βοτανικός κ.α.


Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 22:00 χθες, σε εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής πλαστικών ειδών με την επωνυμία "Σιφονέξ", ιδιοκτησίας Λαττιγκού Η.Α. και Σία Ο.Ε, κοντά στο γήπεδο του Φωστήρα, στον Ταύρο. Η επιχείρηση στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο και καταλαμβάνει έκταση 1000 τ.μ. περίπου. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο, στον 1ο όροφο της επιχείρησης, και λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών και του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου, πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 16 πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων τα τρία κλιμακοφόρα και 36 πυροσβέστες, οι οποίοι τρεις ώρες αργότερα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σιδηρόβεργα, η οποία είχε σφηνωθεί στην παρειά και με διαπέραση στην κροταφική χώρα σε έναν 20χρονο οδηγό μοτοποδηλάτου, χρειάστηκε να κόψουν οι πυροσβέστες από την Π.Υ. Χίου. Συγκεκριμένα, στις 23:40΄ χθες, στην περιοχή Βροντάδος, του Δήμου Ομηρούπολης στην Χίο, ο Γεώμελος Γεώργιος, για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του και έπεσε πάνω σε σίδερο περίφραξης οικοπέδου. Για τον απεγκλωβισμό του νέου έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα.