Επιστροφή

ΔΤ 1003, 13/07/2004, 13:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 08.30 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:35΄ χθες, σε δύσβατη δασική περιοχή, στη θέση ¨Ανεμοράχη¨ του Δήμου Άμφισσας στο Νομό Φωκίδας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος  43 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά έχουν καεί πουρνάρια, έλατα και θάμνοι σε έκταση 200 στρεμμάτων περίπου. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο Ανακριτικό τμήμα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 13:10΄ χθες, σε Σούπερ Μάρκετ,  στην οδό  Ερμού στο Γύθειο του Ν. Λακωνίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της, έλαβαν μέρος 50 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα. Το ύψος των ζημιών εκτιμάται στα 500.000 Ευρώ. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Γυθείου.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 23:50΄ χθες, στο 46ο χλμ της Π.Ε.Ο. Θες/νίκης – Βέροιας. Το δυστύχημα προκλήθηκε ύστερα από σύγκρουση  των  υπ’ αριθμ. ΗΡΗ-3546 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας FIAT UNO και ΗΜΚ – 7537 Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, μάρκας VW, με τον, άνευ αριθμού κυκλοφορίας, γεωργικό ελκυστήρα, μάρκας FORD. Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς τον Θανασάρα Αθανάσιο του Στεργίου, 50 ετών και τον Σαράφη Βασίλειο, 21 ετών, από το πρώτο όχημα, ενώ τραυματισμένους απεγκλώβισαν τους:  Θεοδοσιάδου Ελένη, 45 ετών και  Παπαδημητρίου Μιχαήλ, 38 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο δεύτερο όχημα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 00:50΄σήμερα, σε οικοπεδικό χώρο, στην συμβολή των οδών Ισμήνης -  Θέτιδος – Λευκοθέας στην Εκάλη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 17 οχήματα με 40 πυροσβέστες. Από την πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μισή ώρα αργότερα, κάηκαν δέντρα και ξηρά χόρτα σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων περίπου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από πεσμένα καλώδια της ΔΕΗ. Για τα ακριβή αίτιά της, διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Δ.Π.Υ. Αττικής.