Επιστροφή

ΔΤ 1005, 15:00, 15/07/2004, Ανακοίνωση

Το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  και τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Φυσικών Πόρων, στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και στην πιο ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, εξέδωσε καρτ – ποστάλ με χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για την αποφυγή εκδήλωσης  των δασικών πυρκαγιών.

Η ίδια καρτ – ποστάλ, μεταφρασμένη στην Αγγλική γλώσσα, απευθύνεται στους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν τη χώρα μας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιδίωξη της αγγλικής έκδοσης, είναι να κάνει κυρίως γνωστό στους ξένους ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές απ’ ότι στη χώρα τους, και ότι τα ελληνικά δάση είναι εξαιρετικά εύφλεκτα τη περίοδο αυτή, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Το έντυπο που θα προωθηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στις Ολυμπιακές πόλεις και  τις ευαίσθητες περιοχές, θα διανεμηθεί αύριο και Ω/17:00 έως 20:00, στους οδηγούς και επιβάτες των διερχόμενων οχημάτων, από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Ειδικό στάντ του Πυροσβεστικού Σώματος θα υπάρχει, επίσης, αύριο στην πλατεία Κοραή πλησίον του σταθμού του Μετρό. 

Παρακαλούμε για τη δημοσιογραφική κάλυψη και ανάδειξη του θέματος.