Επιστροφή

ΔΤ 1005a, 15/07/2004, 21:30, Συμβάντα

 

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

1. στις 12:55 σήμερα, στην περιοχή Μαλάκι, του Δήμου Αλιάρτου, στο Νομό Βοιωτίας. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 52 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:20. καταστράφηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης.  

2. στις 14:10 σήμερα, στην οδό Λακωνίας & Φραγκοκλησιάς, στο Χαλάνδρι. Στην κατάσβεση  έλαβαν μέρος 75 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15:00. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 5 στρέμματα δασικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διάδρομο του 1ου ορόφου, στο ξενοδοχείο «Σαβόγια», στην οδό Βεραντζέρου 16, στην Ομόνοια. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου και με τη συνδρομή ενός αστυνομικού οργάνου, απομακρύνθηκε από δωμάτιο του ίδιου ορόφου, με ιδιωτική φορητή κλίμακα, μία ένοικος. Οι πυροσβέστες, που έφτασαν στη συνέχεια στο τόπο του συμβάντος απομάκρυναν άλλα τρία άτομα. Η πυρκαγιά από την οποία κάηκαν είδη επίπλωσης, κλιμακοστάσιο, δάπεδα, τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Το ύψος των ζημιών εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 100.000 Ευρώ. Συνολικά έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό Τμήμα της Δ.Π.Υ. Αθηνών.