Επιστροφή

ΔΤ 1007, 17/07/2004, 23:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

1. στις 16:20, σήμερα, στην περιοχή Ασωπού του Νομού Φθιώτιδος. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:35 και κάηκαν περίπου δέκα στρέμματα δασικής έκτασης. 

2. στις 16:40, σήμερα, στην περιοχή Ριτσώνα στον Νομό Ευβοίας. Στην κατάσβεση  έλαβαν μέρος 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα,30 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχείρησαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:00. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:10, σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δ/Δ Αγ. Γεωργίου του Δήμου Δοβρά στην Βέροια. Στο σημείο έσπευσαν εννιά  πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες, έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, περίπου δυο ώρες αργότερα. Το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 150.000 Ευρώ. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Βέροιας.

Τραυματισμένος ανασύρθηκε στις 16:00, σήμερα, ο Γεωργακόπουλος Θεόδωρος ετών 41 κάτοικος Κρήνης Πατρών. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του αιωροπτέρου, με αποτέλεσμα την πτώση του σε δύσβατη περιοχή του χωριού Ελληνικού του Δημού Φυρρών. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του έλαβαν μέρος 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.