Επιστροφή

ΔΤ 1011a, 22/07/2004, 23:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

1. στις 11:53 σήμερα, στην περιοχή Αρτέμιδα, στη Λούτσα του Νομού Αττικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 36 άτομα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:00, ενώ κάηκαν περίπου πέντε στρέμματα  δασικής και πέντε χορτολιβαδικής έκτασης.

2. στις 17:20 σήμερα, στην περιοχή Στέκο, στο Πικέρμι του Νομού Αττικής. Για την αντιμετώπισή της επενέβησαν οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:00, ενώ κάηκαν περίπου πέντε στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης.

3. στις 17:45 σήμερα, στη περιοχή Κάστρο, του δήμου Πλατανόβρυσης, του Νομού Μεσσηνίας, σε δασική έκταση. Στη κατάσβεση έλαβαν μέρος 24 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων,  ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:45, ενώ κάηκαν περίπου 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο, από τις 22:45, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:10 σήμερα, στη περιοχή Λαγκαδά, στο Δήμο Αργοστολίου, του Νομού Κεφαλληνίας. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως έξι αεροσκάφη. Από την πυρκαγιά κάηκαν 250 στρέμματα δασικής και 150 γεωργικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 15:30 σήμερα, σε χώρο αποθήκευσης παλιού εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας «ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε.» στο Δ.Δ. Πολυκάστρου, στο Κιλκίς. Οι 30 πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με 12 οχήματα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της στα παρακείμενα τμήματα του εργοστασίου. Από τη πυρκαγιά κάηκαν πλαστικά, έλαια μηχανών και πάνελ. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Κιλκίς.