Επιστροφή

ΔΤ 1013a, 24/07/2004, 17:00, Ανακοίνωση

Το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα 24/07/2004 και Ω/14:00, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκε στο Κέντρο, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ενώ παρέστησαν επίσης οι δύο υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι κ .Ανδρέας Κόης και κ. Χρήστος Μητροπέτρος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Παπανδρέου για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για την εμπλοκή του Σώματος στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Αρχηγός του Σώματος μαζί με το Διοικητή του Κέντρου  Αρχιπύραρχο κ. Ηλία Καραχάλιο ξενάγησαν τον κ. Παπανδρέου σε όλους τους χώρους του, συμπεριλαμβανομένης της νέας πτέρυγας, όπου πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες το νέο Συντονιστικό Κέντρο.

Στην ενημέρωσή του ο κ. Σμέτης τόνισε ότι αν και ο αριθμός των πυρκαγιών είναι μεγαλύτερος από την περσινή χρονιά, οι καμένες εκτάσεις κινούνται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, παρά τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε χαιρετισμό μέσω ασυρμάτου στα πληρώματα των οχημάτων που περιπολούσαν στην Αττική, εκφράζοντας την εκτίμηση και ευαρέσκειά του για την προσφορά τους.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Π.Α.Σ.Ο.Κ. και πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Στο τέλος της ενημέρωσης  ο Αρχηγός του Π.Σ. προσέφερε στον κ. Παπανδρέου αναμνηστική πλακέτα όπου απεικονίζονται σε σμάλτο όλες οι πυροσβεστικές στολές από το 1854, όπου ιδρύθηκε το πρώτο Πυροσβεστικό Σχήμα. 

Εξερχόμενος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους «…η δουλειά που γίνεται εδώ στο Συντονιστικό Κέντρο έχει την εκτίμηση όλου του Ελληνικού λαού. Σιγά -σιγά με την υποδομή που έχει δημιουργηθεί έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν με ασφαλή τρόπο και θα είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για ολόκληρη την υφήλιο».