Επιστροφή

ΔΤ 1103a, 23/11/2004, 15:15, Ανακοίνωση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Βαλκανικής Πυροσβεστικής Ομοσπονδίας, (FSDF) που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Νοεμβρίου, στο Βελιγράδι, της Σερβίας. Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας για τα επόμενα δύο έτη, εξελέγη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης. Η επιλογή αυτή, πέραν της ιδιαίτερης τιμής για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τη χώρα μας, αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προόδου που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια.
Την εξαιρετική διάκριση ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, σήμερα στις 11:00, στην αίθουσα 13 του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Προηγούμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήταν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας κ. Voinof, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από το 2000, έτος, το οποίο και ιδρύθηκε η Ομοσπονδία στη Βάρνα, της Βουλγαρίας.
Κύριος σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η στενότερη συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βαλκανικής σε θέματα όπως εκπαίδευσης, κοινών ασκήσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και αμοιβαίας ενίσχυσης σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Για το τελευταίο, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Πυροσβεστικό Σώμα αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με τις όμορες χώρες για τη σύνταξη πρωτοκόλλων συνεργασίας. Ήδη, είναι έτοιμα και σύντομα πρόκειται να υπογραφούν πρωτόκολλα με την Αλβανία και τη FYROM, ενώ θα αναβαθμιστεί και το υπάρχον με τη Βουλγαρία. Στόχος είναι να υπογραφούν αντίστοιχες συμφωνίες και με τις υπόλοιπες χώρες, με πρώτη τη Σερβία, όπου ήδη έχει ξεκινήσει σχετική προετοιμασία.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγη επίσης, ο Πυραγός Καπάκης Γιάννης, ενώ Γραμματέας του Δ.Σ ορίστηκε ο Πυρονόμος Κώστας Γιαννάκος.