Επιστροφή

ΔΤ 1153, 31/01/2005, 11:30, Συμβάντα

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρές χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις), που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, και για να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες καταστάσεις, τέθηκαν σε λειτουργία από Ω/07:30 σήμερα, σύμφωνα με τον ειδικό σχεδιασμό του, επτά Σταθμοί Βάσης στα εξής σημεία: Ωρωπός, Πάχη- Μέγαρα, Ραφήνα, Αγία Σωτήρα- Βίλλια, Βαρυμπόμπη, Πεντέλη, Θριάσιο. Υπενθυμίζεται ότι οι Σταθμοί αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, στον μηχανολογικό τους εξοπλισμό, γερανοφόρα προωθητικά μηχανήματα και ειδικά διασωστικά οχήματα. Επίσης, οχήματα 4Χ4 περιπολούν σε επιλεγμένα σημεία του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να παρέξουν τη βοήθειά τους, σε περιπτώσεις απεγκλωβισμού ή μεταφοράς κινδυνευόντων ατόμων και ασθενών.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, οι Υπηρεσίες  μας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, και μέχρι στιγμής τα όποια αιτήματα για παροχή βοηθείας, αντιμετωπίζονται.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που εκδηλώθηκαν, στους νομούς Ιωαννίνων , Θεσπρωτίας και Άρτας, η Υπηρεσία μας έχει επέμβει μέχρι στιγμής σε 22 περιπτώσεις παροχής βοηθείας. Από αυτές, 14 κλήσεις αφορούν απεγκλωβισμούς ατόμων , τρεις μεταφορά φαρμάκων και  καυσίμων, μία απεγκλωβισμό ζώων και τέσσερις κλήσεις για συνδρομή αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ. Στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας, λαμβάνουν μέρος 13 συνεργεία, τρία ερπυστριοφόρα οχήματα και 40 πυροσβέστες.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:40 χθες , από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διώροφη κατοικία, στο Δ.Δ. Γεωργιανής του Δήμου Παγγαίου στο Νομό Καβάλας Από την πυρκαγιά  που τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ο δεύτερος όροφος της οικίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των ζημιών ανέρχεται στις 60.000 ευρώ περίπου. Στο έργο της κατάσβεσης, έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Ελευθερούπολης.